fbpx
Ervaringen 02 dec. 2019

Gezond afvallen zonder de moeite van een dieet

Mijn gewicht is voor mij altijd een lastig iets geweest om onder controle te houden. In het verleden heb ik meerdere diëten gevolgd die ook veel resultaat boden, maar na verloop van tijd viel ik terug in mijn vaste manier van eten. Een dieet voor langere tijd volhouden is vaak lastig omdat de manier van eten ver afstaat van wat ik gewend ben.

Voedingsschema’s van Voeda

Een vriendin van mij bracht me op de hoogte van de voedingsschema’s van Voeda. Op basis van haar aanbeveling heb ik vervolgens mijn eigen schema samengesteld middels de online calculator. Na de betaling kreeg ik het schema direct toegestuurd via mijn mail.

Ik moet zeggen dat ik verbaast was door hoe uitgebreid het schema was. Naast dat alle ingrediënten en voedingswaarden per maaltijd voor elke dag uiteengezet zijn, bevat het document ook allerlei recepten en een boodschappenlijstje voor de hele week. Niet dat dit heel speciaal is, maar het biedt een simpele kijk op wat ik precies binnenkrijg in de producten die ik eet. 

Mijn ervaring

Hoewel ik direct ontdekte dat een voedingsschema geen wondermiddel is (zoals veel diëten wel proberen te verkondigen), is het voor mij wel een effectieve manier om af te vallen. Middels het schema hoef ik me enkel bezig te houden met wanneer ik eet. De juiste producten en hoeveelheden zijn namelijk al voor mij uitgedacht en de maaltijden bevatten producten die ik in mijn dagelijkse voeding ook al gebruikte. 

Het grootste voordeel dat mijn schema mij biedt is dat het niet langer voelt als een tijdelijke oplossing of middel met een eind. Ik houd me simpelweg aan het volgen van de juiste manier van eten zonder dat ik dit als grote last of moeite ervaar. 

Plus- en minpunten

+ De maaltijden zijn gevarieerd en makkelijk te maken
+ Uitgebreide voedingswaarden geven inzicht in wat ik eet
+ Lekkere recepten die mijn man mee-eet
+ Boodschappenlijstje maakt boodschappen doen makkelijk

– Het voedingsschema is niet langer dan een week
– Er zijn enkele ingrediënten die ik zelf niet heel lekker vind