fbpx
Ervaringen 03 dec. 2019

Gezonde voeding die aansluit bij wat mijn lichaam nodig heeft

Voeding is voor mij altijd een belangrijk onderdeel van het leven geweest. Niet alleen omdat ik van eten houd, maar omdat ik me altijd bewust ben van de negatieve effecten op mijn lichaam als ik mij niet houdt aan gezonde voeding. Ondanks dat ik al lange tijd probeer te letten op wat ik eet en gezonde keuzes probeer te maken, heb ik nooit exact bijgehouden wat ik eet, en nog belangrijker, wat ik zou moeten eten.

Eten op een manier die aansluit

Middels een vriendin werd ik op de hoogte gebracht van het bestaan van voedingsschema’s. Zij beschreef dit als een simpel formuliertje waarop exact staat wat je moet eten. Na wat onderzoek kwam ik uit op Voeda.nl. Een van de voornaamste voordelen die ik hier vond was naast de prijs het feit dat de schema’s door voedingsdeskundige zijn opgesteld. Er zijn meerdere sites waar ik schema’s kon downloaden (zelfs gratis), maar hier ontbrak een daadwerkelijke kennis van voeding.

Nu verwacht ik natuurlijk geen consults en persoonlijk advies voor de prijs van de schema’s, maar wil ik er wel zeker van zijn dat wat ik in mijn lichaam stop daadwerkelijk aansluit bij wat ik nodig heb en komt vanaf iemand die hier kennis van heeft. Via de live chat die op de website beschikbaar was heb ik kort overlegd of de schema’s waren wat ik zocht. Na overtuigd te zijn heb ik een schema afgenomen en ben zeer blij met wat ik heb gekregen.

Makkelijk en lekker

Iets wat ik van veel gebruikers van Voeda meekrijg is dat het volgen van het schema erg makkelijk is, en ik beaam dit. Ik doe per week simpelweg de boodschapjes die op het bijgevoegde lijstje staan en maak elke ochtend mijn ontbijtje en lunch om mee naar werk te nemen. S’avonds kook ik voor mijzelf en mijn huisgenoot een van de recepten die zijn bijgevoegd in het document. Naast dat deze aansluiten bij mijn juiste voedingswaarden moet ik zeggen dat de recepten ook erg lekker zijn.

Plus- en minpunten

+ Lekkere recepten
+ Gemakkelijk klaar te maken
+ Boodschappenlijstje is erg handig

– Lastig om buiten de deur te eten
– Er is tot op heden nog maar één schema beschikbaar