fbpx
Ervaringen 02 dec. 2019

Groeiende spieren en een verbeterd resultaat in de sportschool

Naar de sportschool gaan en elke zaterdag voetbal is iets wat ik al langere tijd doe en met goede resultaten. Ik ben fit en heb de afgelopen maanden progressie gezien in de sportschool. Ik kreeg van andere sporters om mij heen echter ook de tip mij te focussen op de juiste manier van eten. Niet alleen om mijn resultaten in de sportschool te verbeteren, maar ook voor een verbetering van mijn algehele energieniveau.

Eten zonder denken

Eten op een manier die aansluit bij de manier waarop ik sport is iets waar ik vaker over heb nagedacht. De daadwerkelijke stap maken om mijn voeding om te gooien en me te storten in het samenstellen van mijn eigen voedingsschema’s en verdelingen in voedingswaarden was echter iets waar ik zowel geen tijd als zin in had. Na dit verhaal te hebben gedeeld met mijn personal coach op de sportschool, verwees hij mij naar Voeda als middel om snel en gemakkelijk een schema samen te stellen dat is afgestemd om mijn lichaam en doelen.

Ik wist dat het zelf samenstellen van een dergelijk schema veel tijd en begrip van voeding met zich meenam en dat het laten opstellen van een schema op maat vaak hoge kosten met zich meebrengt. Ik was om deze reden ook verrast om het gemak waarmee ik een persoonlijk schema kon samenstellen door het doorlopen van een simpele lijst met vragen.

Ik kan niet meer zonder

Waar ik mij vroeger nooit bezig hield met wat ik precies binnenkreeg, zou ik nu niet meer zonder kunnen. De juiste manier van eten en het binnenkrijgen van de juiste aantal calorieën heeft ervoor gezorgt dat ik meer energie heb, meer aankan in de sportschool en hier veel extra resultaat heb kunnen boeken. 

Het gemak van het volgen van een schema dat op professionele wijze is samengesteld op wat ik nodig heb is top. Ik hoef me niet bezig te houden met het kijken naar voedingswaarde op de achterkant van alle verpakkingen of het bijhouden van de juiste verhoudingen in eiwitten en vetten. Ik volg mijn schema en kan vertrouwen dat ik exact eet wat mijn lichaam nodig heeft. 

Plus- en minpunten

+ Lekker eten
+ Duidelijk en concrete dagschema’s
+ Uitgebreid document met mooi design

– Voor krachttraining zou ik iets meer eiwitten willen eten die nu missen
– Producten als proteïne shakes zijn geen onderdeel van het schema