fbpx
Ervaringen 02 dec. 2019

Mijn gewicht behouden zonder bezig te zijn met de details

Letten op mijn gewicht is iets wat ik altijd al heb gedaan. Hoewel ik mij altijd goed richt op voldoende beweging is het lastig goed te eten met de drukke levensstijl die ik heb. Doordat ik veel onderweg ben voor mijn werk is het lastig mij te houden aan de juiste voeding. Laat staan de juiste voedingswaarden. In mijn zoektocht naar een makkelijke manier tot goede voeding kwam ik op Voeda.

Goed en passend eten vaak duur en tijdrovend

Ik was op zoek naar een makkelijke manier om mijn gewicht te behouden door een voedingspatroon te vinden dat aansluit bij mijn drukke baan en actieve sportleven. Het volgen van een uitgebreid dieet neemt te veel tijd in beslag en persoonlijke coaching is vaak te duur. In mijn zoektocht naar een oplossing belandde op voedingsschema’s.

De meeste voedingsschema’s die ik online vond waren algemeen en niet afgestemd op mijn persoonlijke doelen en lichaam. De optie om zelf een schema samen te stellen was een mogelijkheid, maar zou me ontzettend veel tijd kosten en ik wist niet waar ik moest beginnen. Uiteindelijk kwam ik via wat zoekwerk terecht op Voeda en ik denk hier de passende oplossing te hebben gevonden. 

Mijn ervaring met Voeda

Ik was verbaasd over het gemak waarmee ik binnen vier stappen een gepersonaliseerd samengesteld voedingsschema ontving. Ik heb mijn schema deze week voor de tweede keer afgerond en ben er erg over te spreken. Veel van de maaltijden in het schema kunnen van tevoren bereid worden, waardoor ik deze gemakkelijk kan meenemen in de auto en dus ook onderweg op de juiste manier blijf eten. 

Het is een fijn gevoel je niet druk te hoeven maken over hoeveel en wat je binnenkrijgt, maar vertrouwen te kunnen hebben in het schema. Alle voedingswaarden als koolhydraten en eiwitten zijn per ingrediënt en maaltijd inzichtelijk zodat ik wel altijd weet wat ik binnenkrijg. Het simpelweg volgen van het schema zorgt ervoor dat ik me kan focussen op mijn sport en baan terwijl ik wel weet dat mijn voeding volledig aansluit.

Plus- en minpunten

+ Gemakkelijk en passend eten
+ Uitgebreid inzicht in voedingswaarden
+ Verschuifbare maaltijden voor diversiteit
+ Goedkoop voor wat je krijgt

– Ik mis wat buitenlandse invloeden voor de diner recepten
– Redelijk uitgebreide boodschappenlijst