fbpx
Gezonde voeding 20 dec. 2019

De 5 allerbeste snel afvallen tips

Snel afvallen tips

Hoewel er duizenden tips op internet te vinden zijn waarmee je ongetwijfeld snel kunt afvallen, is het belangrijk dat je wel de juiste tips gebruikt. Veel artikelen met snel afvallen tips houden namelijk geen rekening met een gezonde manier van afvallen. Té snel afvallen heeft namelijk negatieve gevolgen voor jou gezondheid. Hiernaast zorgt te snel afvallen ervoor dat je ook snel weer gewicht aankomt nadat je bent gestopt met het aanhouden van de tips. De onderstaande tips helpen jou snel af te vallen, maar wel op een gezonde manier. 

1. Let op je suikerinname

Een van de grootste boosdoeners die te maken hebben met aankomen is het eten van te veel calorieën. Wanneer je jouw lichaam van te veel calorieën voorziet dan dat het verbrand, worden de overtollige voedingsstoffen opgeslagen als lichaamsvet. Wanneer je snel wilt afvallen is het dus belangrijk te letten op het aantal calorieën dat je binnenkrijgt.

Als we het hebben over voedingsproducten waar veel calorieën inzitten, spant suiker zeker de kroon. 100 gram suiker bevat namelijk al gauw 400 calorieën. Een makkelijke manier om snel af te vallen is dus om je focussen op het eten van producten die weinig suikers bevatten. Let hier dus ook op producten die in eerste instantie als ‘gezond’ worden gezien. Zo bevat een glaasje jus d’orange al snel 20 gram suiker. Door je suikerinname drastisch te verminderen zul je merken dat de kilo’s er snel afvliegen. Wat ons betreft, een van de beste snel afvallen tips.

2. Drink voldoende water

Afvallen gaat vaak gepaard met het minder nuttigen van producten. Voor water (of vocht in het algemeen) geld echter het tegenovergestelde. Ons lichaam bestaat voor meer dan 50% uit water. We hebben de vloeistof dan ook nodig om het lichaam en onze organen optimaal te laten functioneren.

Naast dat water de normale werking van het lichaam ondersteund, versnelt het drinken van dit goedje tevens het afvalproces. Zo worden schadelijke afvalstoffen sneller afgevoerd en bevorderd het je spijsvertering. Zo verbrand je sneller calorieën en verlies je dus meer lichaamsvet. De aanbevolen hoeveelheid water voor een volwassenen is ongeveer 2 liter per dag. Er bestaat geen ding als te veel water drinken, dus verhoog dit getal ook vooral als je aan het afvallen bent. Het enige nadeel dat je zult merken, is dat je wat vaker naar het toilet zal moeten. 

Als laatste kun je water perfect gebruiken om jezelf een voller gevoel te geven. Het lichaam heeft moeite met het onderscheiden van vocht en vast voedsel wanneer het in je maag zit. Hiermee kun je dus een vol gevoel creëren door voldoende te drinken. We raden aan voor elke maaltijd een glas water te drinken. Niet alleen krijg je op deze manier voldoende binnen, maar zul je ook minder hoeven eten om vol te zitten.

3. Gebruik een eetschema

Een goede manier om snel af te vallen is door het gebruik van een eetschema. Dit is een schema dat jouw een volledig uitgedacht voedingspatroon biedt waarmee je elke dag gemakkelijk zonder zorgen kan eten. Zo wordt voor de hele week bepaald welke ontbijtjes, lunches en avondmaaltjes je moet eten. Alle maaltijden zijn volledig afgestemd op de calorieën en voedingswaarden die jij nodig hebt om snel en vooral gezond af te vallen. 

Persoonlijk weekschema
Bereken wat jouw lichaam nodig heeft en ontvang een persoonlijk weekschema op maat om je te helpen.
Maak je schema

Om een eetschema te kunnen samenstellen moet eerst worden bepaald welk lichamelijk doel je hebt en wat jouw dagelijkse caloriebehoefte is. Middels onze gratis online calculator kun je eenvoudig berekenen hoeveel calorieën jij per dag moet eten om snel te kunnen afvallen. Op basis van jouw uitkomst bieden we vervolgens een persoonlijk eetschema aan wat volledig is afgestemd op jouw lichaam en behoeftes.

4. Het nut van spiermassa

Hoewel je niet direct zou denken aan spieren als het om afvallen gaat, biedt het hebben van veel spiermassa veel voordelen als je snel wilt afvallen. Het hebben van meer spiermassa zorgt namelijk ook voor een verhoging in het metabolisme. Je metabolisme (ofwel je stofwisseling) is het proces waarbij voedingsstoffen worden omgezet naar energie. Oftewel, het verbranden van calorieën door het lichaam. Wanneer je meer spiermassa hebt, zul je tijdens beweging, maar ook in rusttoestand meer calorieën verbranden. Zo val je dus sneller af. 

5. Eet vullende producten

Een van de betere snel afvallen tips in deze lijst is het eten van vullende producten. Wanneer je wilt afvallen, dien je minder calorieën binnen te krijgen dan je lichaam eigenlijk nodig heeft. Dit betekend dus vaak dat je minder moet eten dan je wellicht voorheen deed. Omdat het soms lastig is om niet terug te vallen in je oude manier van eten, is het aan te raden om producten te eten die goed vullen.

Producten die een hoog aantal voedingsstoffen bevatten vullen over het algemeen een stuk meer dan producten met weinig tot geen voedingswaarden. Zo zul je een stuk meer wit stokbrood met kruidenboter kunnen eten dan een goede snee speltbrood met avocado. Deze laatste combinatie bevat namelijk veel meer goede voedingsstoffen en vezels, waarmee je sneller verzadigd bent. 

Meer snel afvallen tips

Op het internet zijn tal van verschillende artikelen te vinden die je uitleggen hoe je snel kunt afvallen. Hoewel we zeker aanraden deze tips te lezen, is het wel belangrijk kritisch te blijven. Zo zijn veel van de voorgestelde tips, waarbij het doel is om kilo’s per week af te vallen, erg ongezond voor het lichaam. Aangeraden wordt om altijd te richten op een verlies van zo’n 0,5 – 0,75 kilo aan lichaamsgewicht per week te verliezen. Wanneer je meer dan dit per week afvalt, zul je je al gauw veel te weinig eten. Dit is enerzijds moeilijk vol te houden, maar zorgt ook dat je na je “dieet” weer kan terugvallen in je oude eetgewoontes. 

Door je eetpatroon op een normale en gezonde manier aan te passen zorg je ervoor dat je de manier van eten meer eigen maakt. Op deze manier zul je ook nadat je klaar bent met het volgen van een bepaalde afval-methode door kunnen gaan met deze manier van eten. Zo wordt het geen eenmalige ‘crash-course’, maar werk je constructief aan het bouwen van een gezonder lichaam. 

Snel afvallen tips op instagram

Een goede bron om te raadplegen is wat ons betreft altijd Instagram. Er zijn honderden accounts die je tips en goede ideeën geven over afvallen en gezonde voeding. Het is een goede manier om elke dag op de hoogte gehouden te worden van nieuwe dingen die je kunt opnemen in jouw voedingspatroon om net dat beetje extra effect te hebben. Op deze manier maak je afvallen en gezonde voeding een dagelijks onderdeel van je leven. Ook wij geven je interessante tips over voeding op ons Instagram account.

Persoonlijk weekschema
Bereken wat jouw lichaam nodig heeft en ontvang een persoonlijk weekschema op maat om je te helpen.
Maak je schema