fbpx
Gezonde voeding 20 dec. 2019

Een gezond eten en afvallen weekmenu

Wat is een gezond eten en afvallen weekmenu?

Wellicht heb je het woord “weekmenu” zo hier en daar wel is horen vallen. Maar wat is dit dan precies? Een weekmenu (ook wel weekschema genoemd) is een schema waarin een voedingspatroon voor je uiteen is gezet. Op basis van de calorieën en voedingswaarden die jou lichaam nodig heeft stel jij, of een voedingsdeskundige, een schema op waarin al jouw maaltijden zijn opgebouwd.

Dit schema helpt je naast gezond eten ook met het behalen van een lichamelijk doel. Dit kan afvallen, aankomen of op gewicht blijven zijn. Middels een gezond eten en afvallen weekmenu volg je elke dag zonder moeite een lijst met maaltijden en producten. Op deze manier bereik jij jouw persoonlijke doel, zonder dat je zelf druk bent met het bijhouden en tellen van je calorieën en voedingswaarden.

Hoe werkt een gezond eten en afvallen weekmenu?

Voordat je een persoonlijk gezond eten en afvallen weekmenu kan samenstellen is het belangrijk eerst te bepalen wat jouw lichaam nodig heeft. Jouw lichaam verbrand elke dag energie om je organen en andere fitale functies te laten werken. Hiernaast adem, loop en sta je. Voor al deze dingen verbrand het lichaam calorieën om aan energie te komen. 

Door de berekenen hoeveel calorieën jouw lichaam op dagelijkse basis verbrand, weet je hoeveel je zou moeten eten om dit te compenseren. Echter, is het alleen berekenen van de normale verbranding niet voldoende. Zo moet je ook kijken naar de mate waarin je beweegt (sport en actief werk) en wat voor lichamelijke doelen je hebt. Wanneer je er bijvoorbeeld voor kiest om af te vallen, zul je minder calorieën eten dan jouw lichaam per dag nodig heeft. Op die manier wordt je energievoorraad (lichaamsvet) aangesproken en verlies je gewicht. 

Persoonlijk weekschema
Bereken wat jouw lichaam nodig heeft en ontvang een persoonlijk weekschema op maat om je te helpen.
Maak je schema

Hoewel je jouw caloriebehoefte kan laten berekenen bij een diëtist of voedingscoach, kun je dit ook gemakkelijk zelf doen. Zo zijn er formules voor zowel mannen als vrouwen waarmee je snel kunt berekenen wat jouw lichaam nodig heeft. In dit artikel leggen je precies uit hoe je dit doet. Geen zin om zelf alles uit te rekenen? Middels onze gratis online calculator kunnen wij het in vier eenvoudige stappen ook voor je berekenen. We koppelen aan jouw uitkomst ook direct een voedingsschema. Handig toch?

Wat zijn de voor- en nadelen?

Een gezond eten en afvallen weekmenu is een goede en gezonde manier om wat gewicht kwijt te raken. Maar deze manier van afvallen is zeker niet de enige. Zo kun je er ook voor kiezen om op eigen houtje jouw voedingspatroon te veranderen, kun je een voedingscoach inhuren die je begeleid of kun je een traditioneel dieet proberen. Elk middels van afvallen heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. In dit artikel hebben wij de voor- en nadelen van een voedingsschema voor je op een rijtje gezet. 

Dit is hoe je gemakkelijk begint

Beginnen met een juiste manier van afvallen is niet moeilijk. Met de gratis online calculator van Voeda bereken je binnen vier eenvoudige stappen direct hoeveel calorieën jij dagelijks zou moeten eten om je lichamelijke doelen te bereiken. Doormiddel van onze voedingsdeskundige koppelen we aan jouw uitkomst ook direct een persoonlijk voedingsschema. Door dit schema simpelweg te volgen zul je binnen de kortste keren resultaat zien. 

Naast dat jouw persoonlijke voedingsschema voor een gehele week alle maaltijden en tussendoortjes voor je heeft opgezet, bevat deze ook lekkere recepten waarmee je gemakkelijk de lekkerste maaltijden op tafel zet. Ook zit bij elk voedingsschema een persoonlijk boodschappenlijstje waarmee je direct voor de hele week de benodigde boodschappen in huis kan halen.

Persoonlijk weekschema
Bereken wat jouw lichaam nodig heeft en ontvang een persoonlijk weekschema op maat om je te helpen.
Maak je schema