fbpx

Veelgestelde vragen

1. Over de schema’s

1.1 Wie maakt de voedingsschema’s?

Wij vinden het belangrijk dat we jou de juiste voeding kunnen bieden. Voeding die is afgestemd op de richtlijnen van gezond eten waarin er goede balans en samenwerking tussen de verschillende voedingswaarden wordt aangehouden. De voedingsschema’s van Voeda zijn om deze reden ontwikkeld door professionele voedingsdeskundigen met veel kennis van gezonde voeding en het behalen van lichamelijke doelen. 

1.2 Waar bestaat het schema uit?

Na het bestellen van jouw voedingsschema ontvang je een digitaal document van 19 pagina’s. In het document vind je natuurlijk het schema zelf. Deze is opgesteld uit verschillende schema’s voor elke dag van de week. De schema’s bieden naast inzicht in welke producten je moet eten, ook volledig inzicht in de voedingswaarde die elk product en de totale maaltijden bevatten. Zo hoef je zelf niks bij te houden, maar ben je wel altijd op de hoogte van wat je binnenkrijgt. 

Naast de dagschema’s bevat jouw voedingsschema ook lekkere recepten voor het avondeten en algemene informatie over de juiste manier van eten. Als laatste biedt een uitgebreid boodschappenlijstje jou de mogelijkheid om direct alle benodigde boodschappen voor de hele week in huis te halen. 

1.3 Hoelang kan ik mijn voedingsschema gebruiken?

De voedingsschema’s zijn opgesteld op weekniveau en bieden hiermee per week afgestemde en gevarieerde voeding. Omdat wij begrijpen dat je het schema graag voor langere tijd wil gebruiken, hebben we de maaltijden zo opgesteld dat je deze gemakkelijk kan verwisselen. Zo kun je ontbijtjes die je lekker vind de volgende dag opnieuw eten, of kan je de lunch van donderdag naar dinsdag verplaatsen.

Dezelfde mogelijkheid geldt voor alle tussendoortjes die per dag zijn toegevoegd. Op deze manier kun je langer gebruik maken van jouw schema en deze ook nog eens inrichten op een manier die jij het best vindt werken.

1.4 Houdt het schema rekening met allergieën?

Hoewel we snappen dat allergieën het niet mogelijk maken alles te eten, hebben we dit voor nu nog niet kunnen doorvoeren in ons proces om voedingsschema’s samen te stellen. We zijn hard aan het werk om deze opties wel aan ons product toe te voegen in de toekomst. Voor de meeste allergieën kun je de specifieke ingrediënten in jouw schema vervangen. Heb je wat hulp nodig? Neem dan contact met ons op. 

1.5 Kan ik het schema gebruiken als vegetariër of veganist?

Net als bij het verwerken van allergieën, hebben we ook deze variatie in voeding nog niet kunnen meenemen in ons product. We snappen het belang van vegetarisch en veganistisch eten ten zeerste en zijn hard bezig met het uitbreiden van ons product om ook deze producten te kunnen toevoegen. Voor veel van de gerechten zijn voor vegetariërs kleine aanpassingen te maken in ingrediënten, waarmee het schema ook voor deze personen werkbaar is. Dit neemt echter wel wat werk met zich mee. Heb je wat hulp nodig? Neem dan contact met ons op. 

 

2. Voedingsschema in gebruik

2.1 Wat moet ik doen als ik iets niet lekker vind?

Het kan gebeuren dat er bepaalde ingrediënten of maaltijden in je voedingsschema voorkomen die niet helemaal aansluiten bij wat jij lekker vindt. Gelukkig zijn onze schema’s zo opgesteld dat alle maaltijden gemakkelijk verwisseld kunnen worden. Op deze manier kun je volledige gerechten overslaan en een gerecht eten wat je wel lekker vind. 

Voor specifieke ingrediënten die je echt niet lust kun je kijken of je deze simpelweg kunt weglaten in de maaltijd, of hier een vervangend product voor kan vinden. Let er wel op dat als je er voor kiest iets niet te eten, of te vervangen de voedingswaarden kunnen wisselen. Controleer dus altijd wat je vervangt en weglaat en probeer de voedingswaarden van dit product op deze dag alsnog binnen te krijgen.

2.2 Kan ik maaltijden overslaan of vervangen?

Vind je bepaalde maaltijden overheerlijk en kan je er geen genoeg van krijgen? Jouw voedingsschema is opgesteld uit verwisselbare maaltijden die je gemakkelijk kunt uitwisselen per dag. Op deze manier kun je maaltijden meerdere keren per week eten, maar kun je ook maaltijden die je liever niet eet vervangen voor iets wat je wel lekker vind. 

 

3. Bestellingen

3.1 Op welke manieren kan ik betalen?

Momenteel bieden wij twee gemakkelijke en veilige manieren van betaling. Je kunt jouw persoonlijke voedingsschema afrekenen via zowel iDeal als Paypal betaling. Wil je meer lezen over onze betaalmogelijkheden? Bekijk dan onze betaalmethoden pagina.  

3.2 Hoe ontvang ik mijn voedingsschema?

Nadat je jouw gegevens hebt ingevuld en de betaling hebt afgerond sturen we jouw voedingsschema direct naar het door jouw opgegeven e-mailadres. In deze mail vind je naast de orderbevestiging en de door jou ingevulde gegevens, een link naar jouw persoonlijke voedingsschema. Via deze link kun je jouw schema digitaal inzien of ervoor kiezen het document te downloaden en uit te printen om ook ene fysiek exemplaar te hebben.

3.3 Ik heb een verkeerd e-mailadres ingevuld, wat nu?

Denk je net betaald te hebben voor het schema dat je gaat ontvangen, kom je erachter dat het verstuurd is naar een verkeerd e-mailadres. Hoewel we hier in veel gevallen weinig aan kunnen doen en het invullen van het juiste e-mailadres jouw eigen verantwoordelijk is, kijken we graag met je mee naar een passende oplossing. Neem contact op met onze klantenservice zodat we ons samen over het probleem kunnen buigen. 

3.4 Kan ik een bestelling annuleren?

Helaas is het niet mogelijk een geplaatste bestelling te annuleren. Doordat onze schema’s direct na betaling als digitale producten worden verstuurd, kunnen we niet garanderen dat het product niet in gebruik is genomen alvorens de bestelling. Let er dus goed op dat je de juiste gegevens invoert in de calculator en tijdens het bestelproces om fouten te voorkomen. 

3.5 Is er een manier op mijn schema te retourneren?

We bieden je graag de best mogelijke service en zullen bij problemen die voorkomen altijd te proberen je zo goed mogelijk van dienst te zien. Helaas is het daarentegen niet mogelijk jouw bestelde schema te retourneren. Het herroepingsrecht van 14 dagen zoals door veel online webwinkels wordt gehanteerd geldt niet voor de verkoop van digitale producten en downloads. Dit omdat deze producten gevoeliger zijn voor fraude en digitaal altijd in bezit blijven van de kopende partij. Om deze reden nemen we geen retouren aan. Heb je vragen over je bestelling, neem dan contact op met onze klantenservice.